Събаряне и демонтаж на промишлени комини

Събаряне на коминСъбаряне на производствени комини

В хода на развитие на териториалното планиране много производствени компании оптимизират пространството си по метода на демонтиране на стари негодни съоръжения, такива като производствени комини. Основното и основополагащо в направление на дейността на нашата компания се явява събарянето и демонтажа на производствени комини. Специалистите на нашите компании качествено и бързо са в готовност да изпълнят демонтажа на производствени комини не само на територията на София, но и в пределите на ЕС. Ние сме готови да получим всички съгласувани документи свързани по демонтажа на комините в необходимите инстанции. В зависимост от възможността и изискванията, демонтажа на комините може да бъде осъществен по различни способи: редово разрушаване с алпинисти и метод на събаряне чрез взрив.

Основни способи при демонтажа на производствени комини:

Демонтаж на производствени комини по метода на промишлен алпинизъм. В условията на плътно градско застрояване демонтажа на производствените комини се осъществява само с метода на редово разрушаване с помощта на промишлени алпинисти. За сега промишлените алпинисти остават едни от експлозивните видове услуги с висок риск на сложните демонтажни работи на височина до 100 метра.

Редовото разрушаване на производствените комини е достатъчно трудоемка технология, но тя позволява да се съборят комини, без причиняване на вреда на близко стоящи редом сгради.

Изправени пред задачата за извършване на работа на голяма височина, извън зоната на достигане на техниката, се налага да се решат ред сложни въпроси. Например, как на голяма височина може да се удържи тежкото оборудване? Как на всеки нов етап да се сменя височината? Как да се организира работата на две смени? Как да се осигури система за безопасност? Защото падащите кирпичи или отломки от демонтираната конструкция не само не е безопасна за преминаващите, но и съществено може да повреди близките строителни обекти.

Всички демонтажни работи с нас се изчисляват до милиметър: правят се височини разчети, разработват се мероприятия по защита на намиращи се в близост сграда, получават се необходимите разрешения, съгласуват се проекти за належащата работа и др., Но, безопасността на работа е най-важна от всичко останало!

Разрушаването на съоръжението започва от върха. Промишлените алпинисти се изкачват на върха на комина и по части започват неговото събаряне чрез метода за демонтаж на елементите «отвътре». Редовото разрушаване на комина се осъществява с два способа:

– разрушаване чрез скеле захванато надеждно (задължително наличие и достатъчна надеждност на стягите);

– разрушаване с окачена площадка, разположена отвътре на ствола за събаряне;

Отломките на демонтираната конструкция се отстраняват чрез направа на технологични отверстия и после се извозват.

Updated: май 18, 2013 — 8:17 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КЪРТИ.БГ ЕООД © 2013 Frontier Theme