Отлепяне на мокет и балатум

Отлепяне на мокет и балатум в София 0888 67 0000

Утилизацията не е проста задача и е позната на мнозина от нас. Осъществявайки я при козметичен или капитален ремонт, работата винаги се свежда до подмяна на подовите покрития и дограма. Точно тогава с лекота ние решаваме да ликвидираме старите подови покрития и дограма, като прибягваме към професионална и  специализирана компания, която без труд ще демонтира, изнесе и правилно утилизира балатума с дървените каси.

Махане на балатумВече повече от век хората използват балатума за покритие. В наши дни балатума се ползва с голяма популярност, благодарение на своята универсалност и надеждност.

Съвременният балатум притежава няколко незаменими качества:

 – голяма износоустойчивост;

 – продължителен срок на експлоатация;

 – пожаробезопасност;

 – шумоизолация;

И най-главното, балатума струва много по-евтино от естествените подови покрития. Изхождайки от това, качественият балатум може да ви служи повече от 20 години, но рано или късно ще се наложи да го смените. В Западна Европа, например, балатума го сменят на всеки 9–10 години. И в такъв момент възниква не проста проблем – как правилно да го свалим, отлепим, изнесем и утилизираме.

Премахване на мокетА, след поставяне на PVC дограма оставя достатъчно количество строителни отпадъци, следствие на подмяната на старите прозорци, врати и поставянето на нови. Всички стари материали – подпрозоречни первази, стъкла, старите каси, крила, като правило, не могат да бъдат използвани. Рядко изключение е, когато старата дограма е в добро състояние и може да я използвате на вилата.

Тогава е необходимо да разберете, че всичко това има нужда от изнасяне и изхвърляне. За разлика от дървената дограма, която може да бъде изгорена – балатума е продукт на химическата промишленост и е изработен от изкуствен материал.

Накратко свалянето и утилизацията на балатум е сериозен проблем, отдавна привличащ вниманието на еколозите. Благодарение на своята плътност, този полимер много сложно се преработва безследно. Периода на пълното разложение на тези полимери е от 5 до 15 години.

Варианта на термична утилизация се изключва, защото при изгаряне на синтетичния полимер в атмосферата се отделя огромно количество токсични вещества. Основната причина на този проблем е преработката на балатума, която се явява неговата многослойна структура, понеже съставните му елементи много сложно се отделят един от друг.

За специалистите от фирмата за хамалски услуги си остава актуалната важна задача по отношение универсалната технология за екологична утилизация на отработените полимери. Създаването на подобни технологии се осигурява значително съкращаване изхвърлянето на вредни вещества в атмосферата.

Хамалите ще ви покажат, че свалянето на стария балатум и неговото последващо извозване за утилизация не е сложен процес. Заедно, с позицията на екологичната безопасност, правилно и разумно е да намерите нужната компания, изпълняваща демонтажа на подовото покритие – балатум и по-нататъшното му извозване за утилизация. Избирайки правилната компания, хамалите внимателно ще смъкнат стария балатум и дограма, ще ги изнесат, натоварят и извозят за безопасна утилизация. Затова, проявете отговорност – доверете се на работата на истинските професионалисти, притежаващи специални знания и опит. Помните, че по този начин вие ще попречите относно замърсяването на околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КЪРТИ.БГ ЕООД © 2013 Frontier Theme