Демонтаж на гипсокартон

Демонтаж на таванДемонтаж на гипсокартон от стени и тавани

Когато започвате ремонт на стрия таван и сте решили да потърсите фирма за услугите „кърти чисти извозва„, е добре да ги наемете и за изнасяне на стари мебели. Фирмите за разбиване предлагат изхвърляне на стари мебели и изхвърляне на отпадъци съчетани в пакетни цени.

Ако таванът, който ще ремонтирате има инсталирана изолация, трябва да я премахнете, преди да започнете с ремонтите дейности. Същинският ремонт започва с отрязването и изчистването на пострадалите части. При положение, че проблема е причинен от проникването на вода, мухъл или влага, то той трябва да бъде отстранен преди приключването на ремонтните дейности.

След като сте наясно с пространството, което ще трябва да се подмени, пренесете засегнатите участъци върху лист гипсокартон, след което отрежете необходимото парче и заоблете ъглите му, ако е нужно. Разчертаването на парче гипсокартон е изключително лесно, но в случаи, че не знаете как да го направите ще Ви споделим: Прикрепете листа гипсокартон към таван и маркирайте с молив местата, които трябва да се отрежат, като за всеки случаи оставате около 1-2 см допълнително разстояние, които ще изрежете преди монтажа, ако е необходимо, защото както е казал народа „Три пъти мери, веднъж режи”.

При положение, че вече имате готово парче гипсокартон, което да поставите, трябва да го монтирате върху вече създадения отвор с винтове или скоби. За по-малки ремонти, е препоръчително използването на винтове с едра резба, но ако сте решили да използвате скоби за монтажа на гипсокартона, бъдете внимателни, за да не ги стегнете много. Монтирането на гипсокартона може да се извърши на ръка, но в случаи, че трябва да монтирате по-голям брой парчета, е добре да използвате подемна машина, която ще Ви спести много време и усилия. След като сте закачили успешно гипсокартона към тавана, е време да нанесете шпакловката, която трябва да запуши фугите на местата, където се съединяват частите гипсокартон. Може да поставите и перфолента, която да застъпи допълнително ъглите. Отстранете излишната част от шпакловъчната смес с шлайф машина, след което нанесете още един слой от сместа и отново заравнете с шлайфа. В случаи, че използвате перфолента, трябва да застъпите ивиците с нея, след което нанесете нов слой шпакловка. С помощта на шлайф машината изравнете повърхността и нанесете нов пласт шпакловъчна смес и отново използвайте шлайфа, за да подравните повърхността. Тази процедура я повтаряйте докато гипсокартона стане максимално равен и гладък.

След като завършите с ремонтните дейности върху тавана, може да боядисате гипсокартона, в какъвто искате цвят, за да придобие по-красив и представителен вид. За боядисването можете да използвате латекс или боя.

Updated: май 8, 2013 — 10:00 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

КЪРТИ.БГ ЕООД © 2013 Frontier Theme